22 maja 2023

Dlaczego warto zapisać się do „Solidarności”...

Bardzo często pracownicy tak naprawdę nie wiedzą, czym jest związek zawodowy i Organizacja Zakładowa NSZZ „Solidarność” Pracowników Centrali PGG S.A. i jakie korzyści zapewnia. Dopiero od nas dowiadują się np. o różnego rodzaju benefitach i zniżkach, które są dostępne dla członków związku. Chodzi np. o zniżki na paliwo na stacjach Orlen, czy Lotos lub tańsze bilety do parków rozrywki, kina, czy na basen albo czym jest oferta kart sportowych Vanitystyle . Członkowie naszego związku mają dostęp do bezpłatnej pomocy prawnej, nie tylko w kwestiach związanych z prawem pracy, ale również w sprawach osobistych. „Solidarność” jest w stanie obronić pracownika przed nieuzasadnionym zwolnieniem z pracy, czy też niekorzystną zmianą warunków zatrudnienia. Najważniejsze jest chyba jednak to, że pracownik może przyjść do nas z każdym problemem i na pewno nie zostanie bez pomocy i sam ze sobą. Bez względu na to, czy chodzi o konflikt z przełożonym, czy np. o krzywdzącą ocenę, czy złe warunki pracy, „Solidarność” to wielka rodzina, daje swoim członkom poczucie bezpieczeństwa, oraz gwarancję, że zajmie się ich sprawami. Jeśli ktoś woli przyglądać się z boku, oceniać, porównywać to w razie problemów musi radzić sobie w pojedynkę , a w ilości siła. To wsparcie „Solidarność” bycie razem po prostu się opłaca.

Komisji Zakładowej NSZZ „Solidarność”

Pracowników Centrali PGG S.A.

Marek Szczepanik

Benefity: Warto być członkiem związku

Legitymacja elektroniczna i karta rabatowa Lotos

Klub PZU Pomoc dla NSZZ Solidarność

Imprezy, koncerty, rozrywka

Parki rozrywki

Sport i rekreacja

Wczasy i wypoczynek

Turystyka

Zobacz wszystkie Benefity

Adres: Polska Grupa Górnicza

40-039 Katowice ul. Powstańców 30

Organizacja Zakładowa NSZZ „Solidarność” Pracowników Centrali Polskiej Grupy Górniczej S.A.